Usein kysyttyä hankinnoista

Kokosimme tälle sivulle vastauksia hankintoihin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos jokin asia jäi mietityttämään, ota meihin yhteyttä.

Julkiset hankinnat ovat sellaisia tavara-, palvelu-ja rakennusurakkahankintoja, joita valtio, kunnat ja kuntayhtymät, valtion liikelaitokset sekä muut hankintalainsäädännössä määritellyt hankintayksiköt tekevät oman organisaationsa ulkopuolelta.

Hankintojen kynnysarvoilla tarkoitetaan hankinnan arvoa (ilman alv.), jonka ylittävät hankinnat on kilpailutettava hankintalain menettelytapojen mukaisesti.

Yleisimmät KuHan hankintoja koskevat kynnysarvot ovat 1.1.2022 alkaen:
– Tavarat, palvelut ja suunnittelukilpailut 60 000 euroa
– Rakennusurakat 150 000 euroa

Pienhankinnat ovat hankintayksiköiden tekemiä hankintoja, joiden arvo jää alle kynnysarvojen. Näissä hankinnoissa KuHa ja omistajakunnat noudattavat käytössään olevia hankintaohjeita, jotka ovat omistaja-asiakkaille saatavissa KuHa-verkossa.

KuHan tulevat hankinnat julkaistaan nettisivuillamme kilpailutuskalenterissa. Tällä hetkellä voimassaolevat tarjouskilpailumme löytyvät puolestaan koottuna täältä.

Kaikki KuHan yhteisten hankintojen hankintasopimukset ovat KuHa-verkossa eli extranet-palvelussamme, jonne pääset suoraan täältä.

Huom. KuHa-verkko on ainoastaan omistajakuntiemme sekä niiden osakeyhtiöiden käyttöön.

Sopimustoimittajaksi pääsee osallistumalla tarjouskilpailuumme menestyksekkäästi. Otamme hankinnan valmisteluvaiheessa mielellämme tarjoajia markkinavuoropuheluihin, jolloin saamme tietoa markkinoilla olevista eri toimijoista ja vaihtoehdoista. Ota rohkeasti yhteyttä hankinnan valmistelijaan. Lähiaikoina kilpailutukseen tulevat hankinnat löydät kilpailutuskalenteristamme.

Voit tiedustella hankinnan aikataulua ja mahdollisuutta liittyä mukaan joko Merviltä tai Jaakolta. Yhteisillä hankinnoilla saamme volyymietua hankintoihin, ja siksi teemme parhaamme, jotta kaikki halukkaat kuntamme pääsevät mukaan hankintaan, vaikka sen valmistelu olisikin jo alkanut.

KuHa-verkko on omistajakuntiemme sekä niiden osakeyhtiöiden käyttöön tarkoitettu palvelu. Omistajakuntien työntekijät pääsevät kirjautumaan KuHa-verkkoon samoilla seutuverkon tunnuksilla kuin oman kuntansa intraan. Omistajakuntien omistamien osakeyhtiöiden työntekijät saavat tunnukset pyytämällä niitä osoitteesta hankintapalvelut@kuhaoy.fi.

Autamme mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä KuHan asiantuntevaan tiimiin. Yhteystietomme löydät täältä.

Onnistunut kilpailutusprosessi edellyttää, että hankintayksiköllä ja potentiaalisilla tarjoajilla on tietoa ja osaamista hankintaan liittyen ja molemmilla osapuolilla on riittävästi aikaa valmistautua. Yritysten kannattaa aktiivisesti osallistua markkinavuoropuheluun, koska sen kautta hankintayksiköt saavat tietoa markkinoista ja yrittäjät saavat tietoa siitä, mitä ollaan hankkimassa ja millä aikataululla.

Oletus artikkelikuva

Uutinen

KuHa rauhoittuu joulun aikaan

Kiitämme kuntia, yhteistyökumppaneita ja kaikkia asiakkaitamme kuluneesta vuodesta. Lämmin jouluntoivotus ja menestystä uuteen vuoteen!

Lue lisää

Artikkeli

Uusi puheenjohtaja toiveikkaana tulevasta, asiantuntijoihin uskoen 

KuHa Oy:n hallituksen puheenjohtajan kapula vaihtoi omistajaa syksyllä 2023, kun uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö. Toimintaympäristöä mylläävä sote-uudistus…

Lue lisää

Blogi

Onneksi virheet voi aina korjata 

Ei se lopulta harvinaista ole, että kaiken huolellisen valmistelun jälkeenkin tarjoajat löytävät julkaistusta tarjouspyynnöstä jotakin kysyttävää tai jopa virheitä. Kilpailutusprosessiin…

Lue lisää