Uusi puheenjohtaja toiveikkaana tulevasta, asiantuntijoihin uskoen 

Artikkeli

KuHa Oy:n hallituksen puheenjohtajan kapula vaihtoi omistajaa syksyllä 2023, kun uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö. Toimintaympäristöä mylläävä sote-uudistus ja hyvinvointialueiden toiminta remontoivat myös KuHan tulorakennetta. Muutoksista huolimatta kokenut hallitusosaaja luottaa hankintayhtiön vahvaan ammattilaisuuteen ja arvostaa asiantuntijoiden palveluasennetta.  

KuHan hallituksessa aikaisemmin varapuheenjohtajana toimineen Rämön mielestä on kunniatehtävä luotsata intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa asiantuntijaorganisaatiota eteenpäin.  

– Hienoa, että voin olla avustamassa ja viemässä KuHan toiminnan kautta kuntien arkisia asioita eteenpäin. Hallituksen tärkein tehtävä on nyt saada aikaan tulevaisuuteen tähtäävä strategia, johon taloudellisesti vaikeissa hetkissä toimivat kunnat saavat nojata.  

KuHan toimintaympäristön muutokset ovat konkreettisia. Iso osa KuHan hankintasopimuksista siirtyi vuoden 2023 alussa hyvinvointialueiden hoidettaviksi, mikä vaikuttaa komissiomaksujen osalta KuHan tulonmuodostukseen. Rämön mukaan toimintaa on kehitettävä ja toimintatapoja muokattava, jotta tilanne pysyy hallinnassa ja yhtiön talous vakaana.  

Henkilökohtaisena sydämen asiana Rämö näkee yritystoiminnan ja elinkeinotoiminnan tukemisen.  

– Yrittäjät ja elinkeinoelämän toimijat pitää ottaa vieläkin lähemmin osaksi KuHan toimintaa. Meidän tulee mahdollistaa heidän osallistumisensa hankintaprosesseihin ja kilpailutuksiin entistä paremmin.  

KuHa yhdistää voimavaroja 

Rämön mielestä hankintayhtiö on äärimmäisen hyvä tapa yhdistää voimavaroja erikoisosaamista vaativissa tehtävissä. Kuntien ammattiosaajat kokevat Kuhan toiminnan arvokkaana ja luottavat hankintayhtiön asiantuntijoihin. KuHan olemassaolo on myös kunnille rekrytointivaltti, sillä uudet tekijät saavat avukseen hankintayhtiön vahvan tuen.  

– KuHan asiantuntijat ovat helposti lähestyttäviä, yhteistyö vaivatonta ja he reagoivat nopeasti kentältä tuleviin kysymyksiin. Kuntien ammattiosaajat aina kiittelevät Kuhan asiantuntijoiden erinomaista palveluasennetta.  

KuHa Oy:n uusi toimitusjohtaja Jaakko Uitti on Rämön mukaan tuonut yhtiöön tervetulleita kehittämisnäkökulmia. Henkilökunnan sitoutuneisuus ja ammattitaito yhdessä rohkeaa strategiatyötä tekevän hallituksen kanssa näyttäytyy Rämölle toiveikkaana tulevaisuutena.  

– Yhtiöllä on hyvät voimavarat kohdata uusi tulevaisuus ja tehdä kuntarajat ylittävää yhteistyötä sekä kehittää yhteishankintamalleja.