KuHan brändi ja verkkosivut uudistuivat

Uutinen

Aloitimme maaliskuussa brändi- ja verkkosivustouudistuksen, jonka tavoitteena oli löytää tapoja luoda positiivista ja aitoa mielikuvaa KuHasta ja huomioida paremmin keskeisten sidosryhmien tietotarpeet. Varsin minimalistiset verkkosivut olivat vanhentuneet ulkonäön, sisällön ja julkaisujärjestelmän osalta. Halusimme myös tehdä KuHaa paremmin tunnetuksi omistajakunnille ja muille sidosryhmille.

Kilpailutuksen perusteella valitsimme toteuttajaksi Jenga Markkinointiviestintä Oy:n, jonka tarjouksen sisältö vastasi parhaiten tarpeitamme ja hinta oli kilpailukykyinen. Asetimme yhdessä kunnianhimoisen aikataulun, jonka mukaan uudet verkkosivut olisivat valmiit jo kesäkuussa.

Brändiuudistus alkoi taustatiedon keräämisellä ja sidosryhmäkyselyllä, jossa kyselimme brändiasioiden lisäksi tietotarpeita. Saimme 40 vastausta, joista oli valtavasti apua – kiitos kaikille vastaajille! Seuraavaksi pidimme omistajakuntiemme edustajien kanssa brändityöpajan, jossa sukelsimme brändin ytimeen. Jenga kiteytti tulosten perusteella muun muassa brändipersoonan, äänensävyn ja pääviestit.

Brändityössä KuHan visuaalinen ilme koki suuren muutoksen. Uuden ilmeen erilaisissa muodoissa näkyy hankintojen monimuotoisuus ja niissä voi nähdä myös yhteistyötä tekeviä ihmishahmoja. Erilaiset ikonit on tehty tarkasti ja täsmällisesti, kuten KuHan tekemät hankinnat.

Brändiuudistus loi pohjan verkkosivuston uudistukselle. Aloitimme työpajalla, jossa ryhmittelimme sidosryhmien kyselyssä kertomat tietotarpeet ja priorisoimme sisältöjä. Työpajan ja brändityön pohjalta oli hyvä käynnistää sivuston käyttöliittymän ja tekstien suunnittelu. Julkaisujärjestelmäksi tuli WordPress, joka on tällä hetkellä maailman suosituin verkkosivualusta.

Verkkosivujen täysremontti valmistui kesäkuussa. Tiukkaa se teki – erityisesti sisältöjen tarkistamisen osalta, mutta saimme yhdessä sisällötkin julkaisukuntoon aikataulussa.

Teimme myös markkinointisuunnitelman, ja aiomme julkaista enemmän hyödyllisiä sisältöjä verkkosivuillamme. Ilmoittelemme uusista sisällöistä tulossa olevalla LinkedIn-kanavallamme, joka kannattaa ottaa seurantaan.

Kerro meille palautetta brändi- ja verkkosivu-uudistuksestamme:

Jaakko Uitti
Toimitusjohtaja
050 414 7394
etunimi.sukunimi@kuhaoy.fi

Mervi Haataja
Hankintapäällikkö
050 395 6315
etunimi.sukunimi@kuhaoy.fi